XYZ Team

Laurens Westerdijk

Mede-eigenaar

Aangenaam kennis te maken, ik ben Laurens Westerdijk en ik ben samen met Diego van der Horst de oprichter van XYZ Automotive V.O.F. Wij zijn samen opgegroeid in de regio Rossum en Hurwenen in de gemeente Maasdriel. Al van jongs af aan hadden wij een affiniteit met techniek. Van radiografische vliegtuigen en boten bouwen tot een brommer opvoeren. Hiermee vergaarde wij een praktische achtergrond die ons heeft geholpen tijdens onze studie.

Ik ben opgeleid als luchtvaart ingenieur in Delft en heb tijdens mijn studie veel geleerd over materialen, constructies, aerodynamica, elektronica en composieten. Deze theoretische kennis helpt ons bij het oplossen van gecompliceerde problemen aan alle voertuigen. Tijdens mijn studie heb ik ook veel geracet met karts en auto’s. Dit deed ik samen met mijn vader en Diego, bij het racen paste wij wetenschappelijke techniek toe om de kart en/of auto sneller te maken. De aerodynamica werd verbeterd, de wegligging werd verbeterd en de elektronica in de auto werd geüpgraded tot een laboratorium aan sensoren.

Deze kennis passen wij nu toe op het onder handen nemen van auto’s. Bij het chiptunen van auto’s begrijpen wij nu goed hoe de stof in elkaar zit. Maar ook bij het onderhoud van auto’s kunnen wij goed advies geven wanneer dingen preventief vervangen moeten worden om duurdere schade te voorkomen. Ik hoop dan ook dat iedere klant tevreden vertrekt bij XYZ Automotive!

Diego van der Horst

Mede-eigenaar

Prettig kennis te maken, ik ben Diego van der Horst en zoals u eerder las ben ik samen met Laurens ons bedrijf begonnen in Velddriel. Ik ben opgegroeid in Hurwenen en via onze basisschool in Rossum heb ik Laurens ontmoet. Wij delen onze passie voor techniek en bouwen samen aan ons bedrijf! Ik heb eerst mogen genieten van een opleiding high tech metalectro in ’s-Hertogenbosch. Na deze mbo 4 studie ben ik begonnen aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven voor een studie in de Automotive engineering. Hier heb ik mijn kennis over auto’s, het design van auto’s en motoren verfijnd. Tijdens deze technische hbo-studie ben ik ook bezig geweest met een extra curriculaire opdracht aan een elektrische race formule auto van de technische universiteit Eindhoven.

Door deze opdracht heb ik veel geleerd over auto’s en hun systemen. Door het samenvoegen van mijn praktische en theoretische skills heb ik een sterke drive gekregen om dingen te verbeteren aan auto’s. Deze kennis pas ik ook toe bij het chiptunen van voertuigen. Mijn sterke punten liggen bij de algehele kennis over auto’s en de manier waarop alle systemen in een auto zijn opgebouwd. Op deze manier kan ik effectief te werk gaan bij het repareren en oplossen van problemen aan auto’s. Tijdens het designen en berekenen van bijvoorbeeld een spruitstuk van een auto, pas ik mijn kennis over constructies, elektronica, voertuigdynamica en CAD design toe om een perfect product af te leveren aan onze klanten. Bij XYZ Automotive staat klant tevredenheid in een hoog vaandel!